Christers Random Rants

Christers Random Rants

Restaurang Cultum

RantsPosted by Christer Jämtäng 2012-09-27 16:06:53
Var på Restaurang Cultum och lunchade idag, dock aldrig igen, lunchen var hyfsat bra men ägarens bemötande av en stackars student gjorde mig illamående, studenten satt med en lunchlåda med sina fyra betalande kompisar för att luncha, chefen (som stirrat sig omkring som en gam mest hela tiden) får syn på studenten i fråga, ställer sig riktigt nära en av hans kompisar innan han kastar sig in i en fem minuters tirad om varför han inte skall sitta där och äta sin lunchlåda med sina vänner, ord som "hur förväntar du att jag ska få in pengar" osv kastades ut i mängden.

Detta gjorde mig och Sandra väldigt illa till mods av chefens beteende då han skapade en ytterst otrevlig stämning, många ansikten vändes, huvuden skakades, jag blev leds på beteendet och att behöva stå ut med hans attack mot studenten och konfronterade honom och informerade honom att hans beteende gjorde att stämningen kändes olustig och att jag inte kommer återvända att luncha på Cultum igen. Detta avfärdades av chefen ganska omgående och han fortsatte babbla i nån minut mot studenterna.

Då vi inte ville vara kvar längre på grund av detta reste vi oss och gick, packade undan talrik och bestick för att lämna Cultum, på väg mot dörren kommer chefen fram och praktiskt taget ifrågasatte vad jag hade med saken att göra, började fråga vilken linje jag gick (ingen, var dit för lunch bara) och skapade en hyfsad otrevlig och fientlig stämning från hans sida.

Bästa med det hela var nog när jag igen sa att det hela inte spelar någon roll för att jag inte kommer återvända pga hans beteende och att jag kommer rekommendera mina vänner att också undvika Cultum till vilket hans svar var "Det spelar ingen roll ändå, du har säkert inte många vänner" Najs.

  • Comments(14)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Christer Jämtäng 2012-10-01 19:55:31

Jodu, off-topic.. Jalla jalla..

Posted by Oscar 2012-10-01 14:38:34

hahah.. Ditt senaste inlägg är så "off topic" på ditt datorspråk så det är inte ens värt att besvara, ha ett fortsatt trevligt liv, jag släpper det här nu...

Posted by Christer Jämtäng 2012-10-01 08:40:11

Oscar:

Äpplet faller inte långt från trädet uppenbarligen, att inte acceptera din friendadd på facebook är ganska uppenbart, min inkorg hade fyllts med nonsens sekunden jag accepterat. Sedan att skriva ett "anonymt" inlägg och krypa till korset när jag callar dig på det.

Anledningen till att det kändes obehagligt när din far gick fram till mig när jag var på väg ut är inte bara frågorna utan faktumet att han placerade sig typ 30cm från mitt ansikte, men det såg du säkert.

För övrigt så vet jag inte om du vet det men när man skickar en friendrequest på Facebook så ger man automatiskt personen i fråga carte blanche på att kolla på ens timeline/bilder/vänner och du verkar ha en härlig attityd mot de anställda på restaurangen må jag säga, särskilt vid Statsministerns besök.

Posted by Oscar 2012-09-28 21:19:47

undrar vem som är IQ befriad....

Posted by San 2012-09-28 18:15:44

Alltså, är ni helt IQ-befriade hela bunten eller? Fattar ni inte att han rättfärdigar inte att folk tar med sig egen mat, utan allt detta agg mot Oscars/cultum handlar om att den där Håkan är otrevlig och häver ur sig elaka saker! Christer är INTE den enda som har blivit dåligt behandlad av ägaren, har fler vänner som blivit det. Sen om det nu är så jävla svårt att få ekonomin att gå ihop pga låga priser, STARTA INTE EN JÄVLA KROG/RESTAURANG PÅ ETT CAMPUSOMRÅDE, där det mestadels bara är studenter som hänger. Skaffa lite schysst attityd och annan livssyn så kanske folk gladeligen betalar för sig och lämnar sina matlåder hemma istället.

Posted by Oscar 2012-09-28 17:28:47

KILLE: Jag gissar att detta är Oscar, som för övrigt helt plötsligt friendaddat mig på FB. Givetvis skall man inte äta matlåda på en restaurang etc,

För det första, här skriver du att det är OKEJ att när man är 4 betalande gäster ska 1 få ha med sig matlåda? eller har du nu ändrat din historia igen?????

Sen att han säger "hur förväntar du att jag ska få in pengar" är väl ganska förståeligt också eller??? hur ska man få inkomster om folk får äta sina egna lunchlådor??

"""

studenten satt med en lunchlåda med sina fyra betalande kompisar för att luncha, chefen (som stirrat sig omkring som en gam mest hela tiden) får syn på studenten i fråga, ställer sig riktigt nära en av hans kompisar innan han kastar sig in i en fem minuters tirad om varför han inte skall sitta där och äta sin lunchlåda med sina vänner, ord som "hur förväntar du att jag ska få in pengar" osv kastades ut i mängden.

""""

Forfarande inte hela historien, du bygger bara upp en egen historia som du går ut med, varför jag "friendaddade" dig var därför jag ville kunna få ett ord utan att det bara skall komma galla från din sida, och fortfarande så håller inte någon av grabbarna med dig om din lilla historia du nu går ut med som hände, sen säger jag inte att hela historien är bojkottat men hade du berättat hela sanningen som hände hade folk nog inte reagerat på det sättet du gjorde....

"""Bemötandet när vi var på väg ut från restaurangen kändes till och med hotfull, "Du är ny här va?" "Vilken linje går du då?", kändes snarare som "Du vet, jag styr mer än du tror och jag kan göra din tid här på miun ett levande helvete om du inte passar dig".""""

Sen nu kommer du ännu med en ny åsikt om att han ska göra ditt liv ett helvete om du inte passar dig? alltså vart får du allt ifrån?

Det Håkan styr är restaurangerna inget annat, och om det kommer in folk med matlådor in i restaurangen ÄVEN FAST DET ÄR EN BORDSLÖPARE PÅ BORDET DÄR DET STÅR KLART OCH TYDLIGT MELLAN 11:00 - 14:00 ENDAST RESTAURANGENS MATGÄSTER, INGEN MATLÅDA.

Så borde väl ändå det att räcka eller?! klart att man blir irriterad när folk trotsar det, och sen att du helt plötsligt kom in i bilden förstår jag inte..

Det var du som väckte liv i någonting och drar på en story för att få folk att tro att vi är dumma i huvudet och bara bidrar med ren SKIT.

Sen att det sitter fjantar på facebook och skriver att du ska göra pungsparkar OSV och att folk ska skicka mail till Håkan om vad dom tycker om din story kan ju inte du göra någonting åt, men fortfarande du som väckt det till liv.

Dom enda mail och folk som hört av sig förstår sig inte på din story förutom dina vänner som spammar halva facebook om hur dum i huvudet vi är..

Vi kämpar faktisst för någonting och FÖR STUDENTER och inte MOT STUDENTER, du får det att framgå helt tvärt emot.

Du har inte den blekaste aning hur mycket jobb och energi som läggs ner på MIUN MITTUNIVERSITETET, du är en missnöjd matgäst som stack ut näsan i fel diskussion som du inte ens hade någonting med att göra, dom satt 5 grabbar och hade en full diskussion på sitt egna språk och du nämner även inte att killen fortfarande fick sitta kvar med sina vänner efter diskussionen..

Varför pratar du åt "alla" andra hela tiden för? har du inte ett eget ord att säga? eller är det inte tillräckligt stark för att du ska känna dig hörd?

Samma sak försöker du prata åt dom "stackars" studenterna, tänk om dina ord om vad dom tycker inte är helt rätt?

""Sedan vill jag fråga, var går jag till personangrepp? Situationen var inte trevlig och liksom många andra har jag tröttnat på att bara sitta ner, hålla käft och stirra i backen när man känner att man borde säga något på grund av en persons beteende.""

Varför pratar du åt "alla" andra hela tiden för? har du inte ett eget ord att säga? eller är det inte tillräckligt stark för att du ska känna dig hörd?

Samma sak försöker du prata åt dom "stackars" studenterna, tänk om dina ord om vad dom tycker inte är helt rätt?

// OSCAR SCOTT

Posted by Christer Jämtäng 2012-09-28 09:51:46

KILLE: Jag gissar att detta är Oscar, som för övrigt helt plötsligt friendaddat mig på FB. Givetvis skall man inte äta matlåda på en restaurang etc, men sättet som situationen hanterades på var mer som ett stasi-förhör jämfört med att informera vederbörande att det är olämpligt att sitta där eftersom platserna tillhör restaurangen.

Bemötandet när vi var på väg ut från restaurangen kändes till och med hotfull, "Du är ny här va?" "Vilken linje går du då?", kändes snarare som "Du vet, jag styr mer än du tror och jag kan göra din tid här på miun ett levande helvete om du inte passar dig".

Sedan vill jag fråga, var går jag till personangrepp? Situationen var inte trevlig och liksom många andra har jag tröttnat på att bara sitta ner, hålla käft och stirra i backen när man känner att man borde säga något på grund av en persons beteende.

Posted by KILLE 2012-09-28 02:04:57

Här kryddar vi på historierna om den välkände chefen på Restaurang Cultum..

Dessa "stackars" studenter du pratar om här och på facebook, fick sig ett gott skratt när dem fick se denna läsning och höll inte med om din historia, dom anser det var en diskusstion mellan dem och Restaurangchefen.

Förstår inte att folk går på sånt här propaganda du skriver, förstår inte heller varför du ska gå ut personangrepp på en person på en dator där det skrivs helt annat än vad det egentligen handlar om.

Men vad säger du? ska vi dra på Cuprum och äta våra egna matlådor kanske?

Eller ska vi dra på krogen och ta med oss egen sprit?

Vi drar på ICA och tar lite godis det kan ju inte skada?

Eller ska vi gå på salladsbaren och hämta oss lite sallad utan att betala?

SÅ ÄR DET VARENDA DAG, folk smiter in snor sallad, bröd, BESTICK som aldrig kommer tillbaka, vem ska stå för dessa kostnader då? klart man blir förbannad det är ju snatteri?

samma sak att det ska vara så självklart att ha med sig sin matlåda in på en restaurang? alltså vart är världen på väg?

för att avsluta detta inlägg så iallafall, denna man du nu går ut på facebook med att han i princip hatar studenter jobbar nästan 300 TIMMAR i månaden för att dessa "stackars" studenter skall kunna få äta sin lunch för ynka 50:- ( ! ) vart kan du göra det någonstans? han pressar ner alla priser för dessa "stackars" studenter, han har jobbat med dess folk i över 20 ÅR! och han brinner för att se glada studenter.

FÖRUTOM, när det missköts...

Han driver den ENDA studenpuben med så låga priser NÅGONSIN i vårat kära Östersund, på både mat, dryck och gott sällskap..

DESSUTOM är det STUDENTERNA SOM FÅR DESSA RESTAURANGER ATT LEVA, DOM JOBBAR FÖR ATT FÅ PUBKVÄLLAR SAMT LUNCHER ATT FUNGERA..

// Riktigt arg kille från Mittuniversitetet.

Posted by ? 2012-09-28 01:39:44

?

Posted by Sillmeister 2012-09-27 21:50:53

Håller med dig i sak. Men snälla! Använd punkter i din text! Nästan snäppet värre än en chef som kanske hade en dålig dag. Nu är jag lite arg på er båda!

Posted by Hans 2012-09-27 21:40:17

Men människa, må väll även den mest korkade begripa att man inte äter sin låda på resturang. Sedan kan man man väll tackla frågan på olika sätt, man kan ju som ägare vara lite smidig å be personen gå därifrån. Han må väll kunna äta sin låda utan just det sällskapet om han nu valt att ta med sig maten, man måste välja ibland. Jag är helt på ägarenssida i denna fråga, den studenten borde be han om ursäkt för han korkade tilltag. Jävla pajas!! Här serverar han mat till reducerat pris för studenter å så får man en sån som tack. Förstår hans utbrott, finns inget så egotrippat som en student. Allt ska vara billigare för att man studerar, hur är det med dem som e arbetslösa? Får de rabatter på ditt å datt, så fan heller. Har man inte råd så har man inte, så enkelt. Nu lär jag få skit för jag drog alla studenter över en kant, inte så jag mena utan de som känner sig träffade får ta åt sig. Ni andra skiter bara i det!

Posted by Johan Ericsson 2012-09-27 21:16:53

Delat och ett grattis till ägaren. Vi kommer inte gå dit igen, nån av oss... förstår honom i sak men inte i metod. Vilken pajas!! Bra av dig Christer!!

Posted by banarne 2012-09-27 20:08:17

Jag ska ta med mig en matlåda och be dom micra den på donken, borde ju inte vara några problem så länge jag har några kompisar som käkar... Kom igen, allvarligt, det är en restaurang som vilken som helst, klart man inte kan ta med egen mat. Kanske man ska ta med sig egen sprit på krogen i helgen också. Sen kan man bemöta människor på olika sätt, men det är en annan sak, man plockar inte med sig en matlåda på restaurang.

Posted by Hasse 2012-09-27 16:57:10

Den här mannen?https://www.facebook.com/hakan.scott